ceramic workshop  KARTUZY

GENIUS CERAMIKA IMPORT –EKSPORT        - firma powstała w 1981roku -specjalizująca się w produkcji  ceramiki użytkowo - ozdobnej , zarówno tradycyjną metodą poprzez toczenie na kole garncarskim i późniejszą obróbką jak i przez odlewnictwo z form gipsowych, kończąc na  półautomatach do szybszego i bardziej precyzyjnego wykonywania szczególnie talerzy.                                                         

Zajmujemy się   gównie produkcją na zlecenie innych firm – wykonując na  życzenie klienta według jego wzorów, projektów , zgodnie z ustaloną wcześniej procedurą , wyroby ceramiczne wypalane na pierwszy wypał,  przygotowane do zdobienia, wypału końcowego z glazurą.   Wykonujemy również coraz częściej wyroby gotowe do sprzedaży czyli już poszkliwione.

Główną bazą sa wysokotemperaturowe szkliwa (nawet ponad 1250st) własnej produkcji jak i receptury, na bazie naturalnie występujących minerałów, pozwala nam to uzyskać wyrób o wysokiej jakości i wytrzymałości, bezpieczny dla żywności z możliwością mycia w zmywarkach jak i używania w piekarnikach. Wykonujemy też rzeczy ozdobne często używając szkliw niskotemperaturowych.

Istnieje możliwość wykonania  pojedynczych sztuk.

Eksportujemy ok 90% naszych produktów, większość do Szwecji, Danii , Anglii i Niemiec. Pozostałe 10% można zakupić w sklepie firmowym znajdującym się przy ulicy Akacjowej 18  w Chmielnie.

Genius company Import Export - the company was established in 1981 - specializing in the production of decorative and daily ceramics, both traditional method by turning on the pottery wheel and subsequent machining as well as by moulding from plaster forms, ending with  semi-automatic machines for faster and more precise performance of especially plates.

We mainly produce on behalf of other companies – by executing on the customer’s request  according to his designs and projects, in accordance with the previously determined procedure, ceramic products fired on the first firing, prepared for decorating, final firing with glazing.   We also make more and more products ready for sale that are already glazed.

The main base are high-temperature enamel (even more than 1250C) of our own production and recipe, based on naturally occurring minerals, allows us to obtain a product of high quality and strength, safe for food with the possibility of washing in dishwashers and use in ovens. We also do decorative things often using low-temperature glazes.

It is possible to make individual pieces

We export about 90% of our products, most to Sweden, Denmark, England and Germany. The remaining 10% can be purchased at the company store located at Akacjowa 18 in Chmielno.

CERAMIKA GENIUS CHMIELNO
Dane do wyszukiwania firmy
Temat branżowy: HANDEL HURTOWY, PRODUKCJA
Branże: SZKŁO, CERAMIKA
Podział branżowy: Ceramika ozdobna, Ceramika użytkowa
Miejscowość: CHMIELNO
Województwo: POMORSKIE
Słowa kluczowe: keramisk værksted KARTUZY, ceramic workshop KARTUZY, producer of clay pottery KARTUZY, keramisk verkstad KARTUZY, handdrejat KARTUZY, producent ceramiki KARTUZYkeramisk værksted CHMIELNO, ceramic workshop CHMIELNO, producer of clay pottery CHMIELNO, keramisk verkstad CHMIELNO, handdrejat CHMIELNO, producent ceramiki CHMIELNO